ثبت برند در اراک
برند چیست؟
برند (Brand) یک نماد مشخص، مارک، لوگو، اسم، کلمه و یا جملهای است که شرکتها برای تمایز محصول خود از دیگران استفاده میکنند. ترکیب یک یا چند مورد از این عناصر میتواند برای برندینگ یا برندسازی و ایجاد یک هویت برند به کار گرفته شود. برند، میتواند متعلق به یک کالا یا تولیدکننده، یک خدمت یا موسسه خدماتی، یک شرکت یا سازمان و یا یک شخص ،مکان، رویداد یا حتی مذهب و عقیده باشد.برند، بر طبق نظریه انجمن بازاریابی آمریکا (AMA) عبارت است از: برند یک نام، عبارت، طرح، نماد یا هر ویژگی دیگری است که مشخصکننده خدمات یا فروشنده محصولی خاص باشد که به وسیله آن از دیگر محصولات و خدمات مشابه متمایز میگردد. از لحاظ فنی یک نام، لوگو یا سمبل جدید برای محصول است. عنوان قانونی برای برند، علامت تجاری (trademark) است.علامت تجاری چیست؟
لوگو یا علامت تجاری در واقع همان برند هستند که تمامی افراد برای تعریف برند به عنوان کلمه جایگزین استفاده میکنند. در متون قانونی و رسمی ایران، از عبارت علامت تجاری استفاده شده است که به معنای همان برند می باشد.تفاوتهای علائم تجاری و نام تجاری چیست؟
1.علائم تجاری کلیه اشخاص حقیقی یا حقوقی در اداره ثبت علائم تجاری که از توابع اداره کل مالکیت صنعتی است، در تهران ثبت میشود اما نام تجاری بسته به اینکه مربوط به شخص حقیقی بوده یا حقوقی متفاوت است.نام تجاری اشخاص حقوقی (شرکتها و مؤسسات دولتی یا خصوصی) طبق قانون تجارت و قانون ثبت شرکتها در اداره ثبت شرکتهای هر استان باید ثبت شوند. (بهغیراز شرکتهای فعال در مناطق آزاد) و نام تجاری اشخاص حقیقی (تجارتخانههای فردی یا جمعی) و اشخاص حقیقی که نام شخصی آنان از شهرتی برخوردار است و یا نام خاصی را برای معرفی هویت صنفی خود به کار میبرند ، باید یا به این نام شرکت تأسیس کنند یا نام مربوطه را بهصورت علامت تجاری ثبت کنند.
نکته بسیار مهم: اداره ثبت علائم تجاری و اداره ثبت شرکتها از جهت سوابق و اطلاعات ثبتی هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند. فقدان این ارتباط موجب شده، گاه نام یک شرکت یا موسسه بهعنوان علامت تجاری انتخابشده و به نام فرد دیگری ثبت شود و یا بالعکس.به موجب همین مسئله برای تمامی اشخاص حقیقی وحقوقی که نام و سابقه و اعتبارشان از اهمیت بالایی برخوردار است ، این الزام ایجاد میشود که هم به عنوان نام تجاری برای رسمیت بخشیدن به کاروهویت کاری خود و استفاده از مزایای قانونی ثبت نام تجاری وهم به عنوان علامت تجاری برای حفظ تمامی حقوق و اعتبار نام تجاری خود به ثبت برسانند. 2.انتخاب و ثبت علامت تجاری (ثبت برند) قانوناً اجباری نیست. البته با توجه به مزایای ثبت علامت تجاری، عقلاً ثبت آن لازم است.اختیارثبت یک نام تجاری به هنگام ثبت شرکت یا موسسه، اجباری است.
چرا باید برند و علامت تجاری خود را ثبت کنید؟
انتخاب و ثبت علامت تجاری (ثبت برند) قانوناً اجباری نیست. البته با توجه به مزایای ثبت علامت تجاری، عاقلانه ثبت آن لازم است. سازمان ثبتاسناد و املاک کشور دلایل ثبت علامت تجاری (ثبت برند) را اینگونه بیان نموده :1.تضمین تشخیص و تمایز محصولات را از یکدیگر.
۲- باعث تسهیل و تسریع در بازاریابی و شهرت میشوند.
۳- جلوگیری از ثبت (برند) توسط دیگری و سوءاستفاده از علامت تجاری.
۴- جزء ضروری موافقتنامههای اعطای نمایندگی هستند.
۵- مشوق شرکتها در حفظ و بهبود کیفیت است.
۶- تفویض اجازه استفاده از یک علامت تجاری ثبتشده به شرکتهای ثالث را ممکن میسازد.
۷- علامت تجاری میتواند اساس انعقاد یک موافقتنامه اعطای نمایندگی فروش باشد.
8- پیش نیاز اجباری انجام بعضی کارهای تجاری از قبیل صادرات
قوانین ثبت علامت تجاری یا برند
1. طبق ماده31 قانون تجارت حق استفاده انحصاري از يك علامت به كسي اختصاص دارد كه آن علامت را طبق مقررات اين قانون به ثبت رسانده باشد.2. طبق ماده32 قانون تجارت علامت و برند درموارد زير قابل ثبت نيست:
الف ـ نتواند كالاها يا خدمات يك مؤسسه را از كالاها و خدمات مؤسسه ديگر متمايز سازد.
ب ـ خلاف موازين شرعي يا نظم عمومي يا اخلاق حسنه باشد.
ج ـ مراكز تجاري يا عمومي را به ويژه درمورد مبدأ جغرافيايي كالاها يا خدمات يا خصوصيات آنها گمراه كند.
د ـ عين يا تقليد نشان نظامي، پرچم، يا ساير نشانهاي مملكتي يا نام يا نام اختصاري يا حروف اول يك نام يا نشان رسمي متعلق به كشور، سازمانهاي بينالدولي يا سازمانهايي كه تحت كنوانسيونهاي بينالمللي تأسيس شدهاند، بوده يا موارد مذكور يكي از اجزاء آن علامت باشد، مگر آن كه توسط مقام صلاحيتدار كشور مربوط يا سازمان ذيربط اجازه استفاده از آن صادر شود.
ه ـ عين يا به طرز گمراهكنندهاي شبيه يا ترجمه يك علامت يا نام تجاري باشد كه براي همان كالاها يا خدمات مشابه متعلق به مؤسسه ديگري در ايران معروف است.
و ـ عين يا شبيه آن قبلاً براي خدمات غيرمشابه ثبت و معروف شده باشد مشروط بر آن كه عرفاً ميان استفاده از علامت و مالك علامت معروف ارتباط وجود داشته و ثبت آن به منافع مالك علامت قبلي لطمه وارد سازد.
ز ـ عين علامتي باشد كه قبلاً به نام مالك ديگري ثبت شده و يا تاريخ تقاضاي ثبت آن مقدم يا داراي حق تقدم براي همان كالا و خدمات و يا براي كالا و خدماتي است كه بهلحاظ ارتباط و شباهت موجب فريب و گمراهي شود.
3. داشتن مجوز که شامل انواع مجوز اعم از جواز تاسیس ، جواز کسب ، پروانه تولید ، کارت بازرگانی و ... به نسبت نوع کسب و کار می باشد.
شرایط انتخاب نام برند و علامت تجاری
1. نو بودن و خلاقیت داشتن در انتخاب نام2. منحصر به فرد و یکتا بودن نام
3. عدم استفاده از کلمات عام و عمومی
4. عدم استفاده از علائمی که خلاف نظم عمومی و اخلاق حسنه هستن
5. عدم استفاده از اسامی مشهور و معروف
6. کلمات انتخابی باید حتما ریشه فارسی داشته باشند در غیر این صورت باید حتما کارت بازرگانی پیوست مدارک ارسال گردد
7. عدم استفاده از واژه های توصیف کننده
8. اسامی مکان های جغرافیایی غیر قابل ثبت می باشد
9. نام برند انتخابی میتواند یک سیلاب یا دو سیلاب یا بیشتر باشد.که احتمال ثبت و تایید نام با تعداد سیلاب بیشتر در طبقات با درخواست زیاد مثل مواد غذایی و مواد بهداشتی و آرایشی و لوازم خانگی را بالا میبرد.
10. باید حتما قبل از انتخاب نهایی اسم برند ، استعلام انجام شود تا در صورت تشابه عین کلمه نسبت به تغییر نام و یا در صورت تشابه نسبی با اضافه کردن پسوند و پیشوند جهت ثبت برند خود اقدام نمایید.
مراحل ثبت علامت تجاری یا برند
متقاضیان جهت ثبت برند می بایست با ورود به سامانه ی http://iripo.ssaa.ir اقدام نمایند. این سامانه جهت ثبت علائم تجاری در نظر گرفته شده است و شما می توانید قدم های اولیه ثبت برند را بدون مراجعه ی حضوری به اداره ی ثبت علائم تجاری، بردارید.برای ثبت برند پس از ورود به سامانه ی گفته شده می بایست با کلیک روی لینک ثبت نام تمامی مراحل را طی کنید. پاسخ اداره مالکیت معنوی ازطریق بخش پیگیری اظهارنامه و خلاصه پرونده قابل مشاهده است و تمامی مکاتبات در خصوص اظهارنامه از طریق همین سامانه، بخش ثبت انواع درخواست (رفع نقص، پرداخت حق الثبت، تمدید، انتقال و ...) امکان پذیر است.
نکته قابل توجه این است که قبل از ثبت برند حتما تمامی مدارک مورد نیاز باید اسکن ودر سامانه بارگزاری شوند.
همچنین با پیشرفت کار نیاز به چندین بار مراجعه حضوری به اداره مالکیت معنوی را دارید.
مدت زمان لازم برای ثبت علامت تجاری یا برند
در حال حاضر با توجه به تعدد درخواست ها جهت ثبت برند و علامت تجاری در اداره مالکیت معنوی و همچنین بسته به نوع و طبقات انتخابی زمان رسیدگی به درخواست های ثبت برند طولانی تر شده است که به صورت میانگین زمان کلی ثبت یک برند و علامت تجاری از زمان ثبت اظهارنامه تا زمان صدور گواهی برند زمانی بین 4 تا 6 ماه زمان نیاز دارد.بیشترین زمان به خاطر استعلام و تایید نام ارسالی به اداره مالکیت معنوی می باشد که زمانی بین 1 تا 3 ماه بسته به نوع طبقه زمان بر خواهد بود و البته این در صورتی است که ما بقی موارد اظهارنامه ثبتی و مدارک پیوست به درستی تنظیم و ارسال شده باشد.
بعد از مرحله تایید نام زمان تقریبی تا صدور گواهی به ترتیب زیر خواهد بود:
• ۱۵ روز چاپ آگهی نوبت اول (آگهی تقاضا) در روزنامه رسمی
• ۳۰ روز مهلت قانونی رویت آگهی توسط مردم
• ۱۵ روز چاپ آگهی نوبت دوم (آگهی رسمی) در روزنامه رسمی
• ۱۵ روز برای همه فرایندهای اداری ثبت و صدور گواهی برند
هزینه علامت تجاری یا ثبت برند در اراک
مدارک مورد نیاز ثبت علامت تجاری یا برند
بسته به اینکه شخص حقیقی قصد ثبت علامت تجاری را داشته باشد یا شخص حقوقی مدارک متفاوت خواهد بود.مدارک لازم برای ثبت علامت تجاری (اشخاص حقیقی):
• مدارک شناسایی شامل کارت ملی و شناسنامه• مجوزکسب و کار متقاضی ثبت علامت تجاری که از جمله این مدارک میتوان به پروانه کسب، جواز کسب، پروانه بهرهبرداری و هر نوع مجوز لازم از واحدهای صنفی اشاره کرد؛
• در صورت استفاده از کلمات و حروف لاتین و همچنین انتخاب و قصد صادرات کالا داشتن کارت بازرگانی الزامی است.
• تصویر علامت تجاری همراه با توضیح علامت و توصیف آن
• اگر وکیل دادگستری برای ثبت علامت تجاری به وکالت از شخص حقیقی اقدام میکند، اصل وکالت نامه باید به مدارک ضمیمه شو.
ب) مدارک لازم برای ثبت علامت تجاری (اشخاص حقوقی) :
• آگهی تأسیس و روزنامه رسمی تاسیس شرکت• آخرین آگهی تغییرات هیئت مدیره شرکت و روزنامه رسمی
• مدارک شناسایی مدیر عامل و حق امضا داران شرکت شامل کارت ملی و شناسنامه
• مجوزکسب و کار متقاضی ثبت علامت تجاری که از جمله این مدارک میتوان به پروانه کسب، جواز کسب، پروانه بهرهبرداری و هر نوع مجوز لازم از واحدهای صنفی اشاره کرد؛
• در صورت استفاده از کلمات و حروف لاتین و همچنین انتخاب و قصد صادرات کالا داشتن کارت بازرگانی الزامی است.
• تصویر علامت تجاری همراه با توضیح علامت و توصیف آن
• اگر وکیل دادگستری برای ثبت علامت تجاری به وکالت از شخص حقوقی اقدام میکند، اصل وکالت نامه باید به مدارک ضمیمه شود.
استعلام نام برند در اراک و یا استعلام علامت تجاری
جهت استعلام رایگان Brand registration علامت تجاری و نام برند در اراک و سایر شهرها با مشاورین شرکت گویا ثبت از طریق واتس اپ و تلگرام و تماس تلفنی در ارتباط باشید، در کوتاهترین زمان نتیجه استعلام به شما اعلام خواهد شد.طبقات علامت و نام تجاری
طبقه 1 – مواد شيميايي مورد استفاده در صنايع، علوم، عكاسي و همچنين كشاورزي، باغباني و جنگلباني؛ رزينهاي مصنوعي پردازش نشده؛ پلاستيكهاي پردازش نشده؛ كودهاي گياه؛ تركيبات اطفاء حريق؛ مواد آبكاري و جوشكاري فلزات؛ مواد شيميايي براي نگهداري مواد غذايي؛ مواد دباغي؛ چسبهاي صنعتي.طبقه 2 – رنگ، روغن؛ جلا؛ لاك؛ موادضدرنگ زدگي و جلوگيري كننده از فاسد شدن چوب؛ مواد رنگي؛ مواد تثبيت رنگ، رزين يا صمغهاي خام طبيعي؛ فلزات به صورت پودر يا ورق براي نقاشان ساختمان، چاپگرها و هنرمندان.
طبقه 3 – تركيبات سفيدكننده و ساير مواد مخصوص شستشوي لباس؛ مواد مخصوص تميز كردن، براق كردن، لكهگيري و سائيدن؛ صابون؛ عطريات، روغنهاي اسانس، مواد آرايشي؛ لوسيونهاي مو؛ گرد و خمير دندان.
طبقه 4 – روغنها و گريسهاي صنعتي؛ روانكنندهها، تركيبات گردگيري، مرطوب كردن و جذب رطوبت؛ انواع سوخت (شامل سوخت موتور) و مواد روشنايي؛ انواع شمع و فتيله چراغ.
طبقه 5 – مواد داروئي و بيطاري؛ مواد بهداشتي براي مصارف پزشكي؛ مواد رژيمي براي مصارف پزشكي، غذاي كودكان؛ انواع گچ شكستهبندي، لوازم زخمبندي؛ مواد پركردن دندان، موم د ندانسازي؛ ضدعفوني كنندهها؛ مواد نابودكننده حشرات موذي؛ قارچ كش، مواد دفع نباتات هرزه.
طبقه 6 – فلزات عادي و آلياژهاي آنها؛ مواد ساختماني فلزي؛ ساختمانهاي فلزي قابل حمل؛ مواد فلزي خطوط راهآهن؛ كابل و سيمهاي غيربرقي از جنس فلزات عادي؛ آهنآلات، اقلام كوچك فلزي؛ لوله و مجراهاي فلزي؛ گاوصندوق؛ اجناس ساخته شده از فلزات عادي كه در طبقات ديگر ذكر نشدهاند؛ سنگهاي معدني فلزات.
طبقه 7 – انواع ماشين و ماشينهاي افزار؛ انواع موتور (به استثناء موتور وسائط نقليه زميني)؛ قفل و بست حلقههاي اتصال قطعات ماشينها و قطعات انتقال قوه (به غير از اتصالات و اجراء انتقال قوه وسائط نقليه زميني)؛ لوازم و ابزار كشاورزي (به استثناي ابزارهاي دستي)؛ ماشين جوجه كشي.
طبقه 8 – انواع ابزار و لوازم دستي (كه با دست كار ميكنند)؛ سرويس كارد و قاشق و چنگال، سلاح كمري، تيغ.
طبقه 9 – اسباب و آلات علمي، دريانوردي، مساحي، عكاسي، سينمايي، بصري، وزن كردن، اندازهگيري، علامت دادن، كنترل و مراقبت (نظارت)، نجات و آموزش؛ اسباب و لوازم هدايت، قطع و وصل، تبديل، ذخيرهسازي، تنظيم يا كنترل جريان برق؛ آلات و اسباب ضبط، انتقال يا تكثير صوت يا تصوير؛ اسباب ذخيره اطلاعات مغناطيسي، ديسكهاي قابل ضبط؛ ماشينهاي فروش خودكار و مكانيسم دستگاههايي كه به سكه كار ميكنند؛ صندوقهاي ثبت مبلغ دريافتي، ماشينهاي حساب، تجهيزات دادهپردازي و رايانهاي؛ دستگاه آتش نشاني.
طبقه 10 – آلات و ابزار جراحي، پزشكي، دندانسازي و بيطاري، اندامهاي مصنوعي، دندان و چشممصنوعي؛ اقلام ارتوپدي؛ مواد بخيه زني.
طبقه 11 – دستگاههاي روشنايي، حرارتي، مواد بخار، طبخ، خنك كردن، تهويه، تأمين آب بهداشتي.
طبقه 12 – وسائط نقليه، دستگاههاي حمل و نقل زميني، دريايي يا هوايي.
طبقه 13 – اسلحه گرم؛ مهمات و انواع پرتابه (از قبيل موشك، خمپاره و غيره)؛ مواد منفجره؛ مواد وسايل آتشبازي.
طبقه 14 – فلزات گرانبها و آلياژهاي آنها و كالاهايي كه با فلزات گرانبها ساخته شده يا با آنها روكش شدهاند و در ساير طبقات ذكر نشدهاند؛ جواهرات، سنگهاي گرانبها؛ اسباب و لوازم ساعتسازي و زمان سنجي.
طبقه 15 – آلات موسيقي.
طبقه 16 – كاغذ، مقوا و كالاهاي ساخته شده از آنها كه در طبقات ديگر ذكر نشدهاند؛ مطالب چاپ شده، مواد صحافي؛ عكس؛ نوشتافزار؛ چسب براي مصارف تحريري يا خانگي؛ لوازم نقاشي؛ قلم مو نقاشي؛ ماشين تحرير و لوازم ملزومات دفتري (به استثناي مبلمان) مواد آموزشي و تدريس ( به استثناي دستگاهها)؛ مواد پلاستيكي براي بستهبندي (كه در ساير طبقات ذكر نشدهاند)؛ حروف و كليشه چاپ.
طبقه 17 – لاستيك، كائوچو، صمغ، آزبست (پنبه نسوز)، ميكا (سنگ طلق) و كالاهاي ساخته شده از اين مواد كه در طبقات ديگر ذكر نشدهاند؛ پلاستيك داراي شكل و قالب خاص براي استفاده در توليد ساير كالاها؛ مواد بستهبندي، درپوشگذاري، انسداد و عايقبندي؛ لولههاي قابل ارتجاع غيرفلزي.
طبقه 18 – چرم و چرم مصنوعي و كالاهاي ساخته شده از آنها كه در طبقات ديگر ذكر نشدهاند؛ پوست حيوانات؛ چمدان، كيسه و كيفهاي مسافرتي؛ چتر، چتر آفتابگير و عصا؛ شلاق، يراق و زين و برگ.
طبقه 19 – مواد و مصالح ساختماني (غيرفلزي)؛ لولههاي غيرفلزي سخت و غيرقابل انعطاف براي استفاده در ساختمان؛ آسفالت، قير و قطران؛ ساختمانهاي متحرك غيرفلزي؛ بناهاي يادبود غيرفلزي.
طبقه 20 – مبلمان و اثاثيه، آيينه، قاب عكس؛ كالاهاي ساخته شده از چوب، چوب پنبه، ني، حصير، شاخ، استخوان، عاج، استخوان آرواره نهنگ، صدف، كهربا، صدف مرواريد، كف دريا و بدل كليه اين مواد يا ساخته شده از پلاستيك (كه در ساير طبقات ذكر نشدهاند).
طبقه 21 – ظروف خانگي يا لوازم آشپزخانه (كه از فلزات قيمتي ساخته يا روكش نشدهاند)؛ شانه و ابر و اسفنج؛ انواع برس قلم مو(به استثناي قلم موهاي نقاشي)؛ مواد ساخت برس؛ لوازم نظافت و تميزكاري؛ سيم ظرفشويي؛ شيشه كار شده يا نيمه كار شده (به استثناي شيشه مورد استفاده درساختمانها) شيشه آلات، اشياء ساخته شده از چيني و سفال كه در طبقات ديگر ذكر نشدهاند.
طبقه 22 – طناب، رسيمان، تور، چادر، سايبان، برزنت (تارپولين)، بادبان و شراع، كيسه و گوني كه در طبقات ديگر ذكر نشده است؛ مواد لايي و لايهگذاري و پوشال (به استثناي لاستيك و پلاستيك)؛ مواد خام ليفي براي نساجي.
طبقه 23 – انواع نخ و رشته براي مصارف پارچه بافي و نساجي.
طبقه 24 – محصولات نساجي و پارچهاي كه در طبقات ديگر ذكر نشدهاند؛ انواع روتختي و روميزي.
طبقه 25 – انواع لباس و پوشاك، پاپوش و پوشش سر.
طبقه 26 – انواع توري و قلابدوزي، روبان، بند (نوار) حاشيه و قيطان؛ دكمه، قزن قفلي، سنجاق و سوزن تهگرد؛ گلهاي مصنوعي.
طبقه 27 – انواع فرش، قاليچه، حصير و زيرانداز، لينوليوم و ساير كف پوشها، آويزهاي ديواري (غيرپارچهاي).
طبقه 28 – انواع بازي و اسباب بازي؛ لوازم ورزشي و ژيمناستيك كه در طبقات ديگر ذكر نشدهاند؛ تزئينات درخت كريسمس.
طبقه 29 – گوشت، گوشت ماهي، گوشت طيور و شكار؛ عصاره گوشت؛ سزيجات و ميوهجات به صورت كنسرو، خشك شده و پخته شده؛ انواع ژله، مربا و كمپوت؛ تخم مرغ، شير و محصولات لبني؛ روغنها و چربيهاي خوراكي.
طبقه 30– قهوه، چاي، كاكائو، شكر، برنج، نشاسته كاسار يا مانيوك (تاپيوكا)، نشاسته نخل خرما (ساگو)، بدل قهوه؛ آرد و فراوردههاي تهيه شده از غلات، نان، نان شيريني، شيرينيجات، شيريني يخي؛ عسل، ملاس يا شيره قند؛ مايه خمير، گرد مخصوص شيرينيپزي يا پخت نان؛ نمك، خردل؛ سركه، انواع سس (چاشني) ادويه جات، يخ.
طبقه 31 – محصولات كشاورزي، باغداري و جنگلباني و دانههايي كه در طبقات ديگر ذكر نشدهاند؛ حيوانات زنده؛ ميوه و سبزيجات تازه؛ بذر؛ گياهان و گلهاي طبيعي؛ غذاي حيوانات؛ مالت (جو سبز خشك شده).
طبقه 32 – ماءالشعير؛ آبهاي معدني وگازدار و ساير نوشيديهاي غيرالكلي؛ آبميوه و شربتهاي ميوهاي؛ شربت و تركيبات مخصوص ساخت نوشابه.
طبقه 33 – .... طبقه 34– تنباكو، لوازم تدخين؛ كبريت.
طبقه 35 – تبليغات؛ مديريت تجاري؛ امور اداري تجارت؛ كارهاي دفتري و اداري.
طبقه 36 – بيمه؛ امور مالي؛ امور پولي؛ امور مربو به معاملات املاك و مستغلات.
طبقه 37 – ساختمانسازي؛ تعمير و بازسازي؛ خدمات نصب.
طبقه 38 – مخابرات از راه دور.
طبقه 39 – حمل و نقل؛ بستهبندي و نگهداري كالاها؛ تهيه مقدمات و ترتيب دادن مسافرتها.
طبقه 40 – بهسازي و عملآوري مواد.
طبقه 41 – آموزش و پروش؛ دورههاي كارآموزي وتعليمي؛ تفريح و سرگرمي؛ فعاليتهاي ورزشي و فرهنگي.
طبقه 42 – خدمات علمي و فناوري و تحقيق و پژوهش و طراحي در اين زمينه؛ خدمات تجزيه و تحليل و تحقيقات صنعتي؛ طراحي و توسعه نرمافزار و سخت افزارهاي رايانهاي.
طبقه 43 – خدمات عرضه اغذيه و نوشابه؛ تأمين مسكن و محل اقامت موقت.
طبقه 44 – خدمات پزشكي؛ خدمات بيطاري؛ مراقبتهاي بهداشتي؛ و زيبايي براي انسانها ياحيوانات؛ خدمات كشاورزي، باغداري و جنگلداري.
طبقه 45 – خدمات شخصي يا اجتماعي كه توسط ديگران براي رفع نيازهاي افراد ارائه ميشوند؛ خدمات امنيتي براي محافظت از افراد، اموال و داراييها؛ خدمات حقوقي...
ثبت برند در اراک
برند (Brand) یک نماد مشخص، مارک، لوگو، اسم، کلمه و یا جملهای است که شرکتها برای تمایز محصول خود از دیگران استفاده میکنند. ترکیب یک یا چند مورد از این عناصر میتواند برای برندینگ یا برندسازی و ایجاد یک هویت برند به کار گرفته شود. برند، میتواند متعلق به یک کالا یا تولیدکننده، یک خدمت یا موسسه خدماتی، یک شرکت یا سازمان و یا یک شخص ،مکان، رویداد یا حتی مذهب و عقیده باشد.برند، عنوان قانونیبین المللی برای برند، علامت تجاری (trademark) است.در ایران لوگو یا علامت تجاری در واقع همان برند هستند که تمامی افراد برای تعریف برند به عنوان کلمه جایگزین استفاده میکنند. در متون قانونی و رسمی ایران، از عبارت علامت تجاری استفاده شده است که به معنای همان برند می باشد. علامت تجاری ترجمه لوگو است که در زبان انگلیسی به کار می رود. بنابراین لوگو و علامت تجاری یکی از حقوق مالکیت معنوی است که منظور از آن عبارت، طرح، علامت و نشانی است که امکان شناسایی و تشخیص محصولات را از یکدیگر فراهم می آورد. مالک علامت تجاری میتواند شخص حقیقی یا شخص حقوقی باشد و این شخص حقوقی میتواند یک شرکت بازرگانی یا سازمان تجاری بسیار بزرگ یا حتی یک کارگاه تولید و ساخت کوچک باشد.
قوانین انتخاب نام برند در اراک
برای انتخاب و ثبت برند در اراک این قوانین باید رعایت شود: 1. نو بودن و خلاقیت داشتن در انتخاب نام برند2. منحصر به فرد و یکتا بودن نام برند
3. عدم استفاده از کلمات عام و عمومی در برند
4. عدم استفاده از علائمی که خلاف نظم عمومی و اخلاق حسنه هستن
5. عدم استفاده از اسامی مشهور و معروف
6. کلمات انتخابی باید حتما ریشه فارسی داشته باشند در غیر این صورت باید حتما کارت بازرگانی پیوست مدارک ارسال گردد
7. عدم استفاده از واژه های توصیف کننده در برند
8. اسامی مکان های جغرافیایی غیر قابل ثبت می باشد
9. نام برند انتخابی میتواند یک سیلاب یا دو سیلاب یا بیشتر باشد.که احتمال ثبت و تایید نام با تعداد سیلاب بیشتر در طبقات با درخواست زیاد مثل مواد غذایی و مواد بهداشتی و آرایشی و لوازم خانگی را بالا میبرد. 10. باید حتما قبل از انتخاب نهایی اسم برند ، استعلام انجام شود تا در صورت تشابه عین کلمه نسبت به تغییر نام و یا در صورت تشابه نسبی با اضافه کردن پسوند و پیشوند جهت ثبت برند خود اقدام نمایید.
مراحل ثبت برند در اراک
متقاضیان جهت ثبت برند می بایست با ورود به سامانه ی http://iripo.ssaa.ir اقدام نمایند. این سامانه جهت ثبت علائم تجاری برای کل کشور در نظر گرفته شده است و شما می توانید قدم های اولیه ثبت برند را بدون مراجعه ی حضوری به اداره مالکیت معنوی واقع در پایتخت ، بردارید.برای ثبت برند پس از ورود به سامانه ی گفته شده می بایست با کلیک روی لینک ثبت نام تمامی مراحل را طی کنید. پاسخ اداره مالکیت معنوی ازطریق بخش پیگیری اظهارنامه و خلاصه پرونده قابل مشاهده است و تمامی مکاتبات در خصوص اظهارنامه از طریق همین سامانه، بخش ثبت انواع درخواست (رفع نقص، پرداخت حق الثبت، تمدید، انتقال و ...) امکان پذیر است.
نکته قابل توجه این است که قبل از ثبت برند حتما تمامی مدارک مورد نیاز باید اسکن ودر سامانه بارگزاری شوند.
همچنین با پیشرفت کار نیاز به چندین بار مراجعه حضوری به اداره مالکیت معنوی را دارید.
چرا ثبت برند خود را به گویا ثبت اراک بسپارید؟
1. شرکت گویا ثبت بیش از 15 سال سابقه و تجربه مفید در حوزه ثبت برند دارد و ارزش کاهش ریسک را برای شما به همراه دارد.2. تمامی کارهای ثبت برند به صورت آنلاین و غیر حضوری قابل انجام بوده و ارزش راحتی برای شما به ارمغان می آورد.
3. مشاوره و استعلام نام برند و همچنین پیشنهاد اسامی خاص و مناسب کسب و کار و تجارت شما به صورت رایگان در ثبت گویا انجام میگیرد که ارزش اعتماد و مدیریت هزینه را برای شما به همراه خواهد داشت. 4. تمامی مراحل پیش نیاز های ثبت برند مانند اخذ انواع مجوز و کارت بازرگانی و طراحی لوگو همگی در ثبت گویا انجام میگیرد که ارزش مدیریت وقت برای شما مراجعه کنندگان عزیز به همراه دارد.
مدت زمان لازم برای ثبت برند در اراک
در حال حاضر با توجه به تعدد درخواست ها جهت ثبت برند و علامت تجاری در اداره مالکیت معنوی و همچنین بسته به نوع و طبقات انتخابی زمان رسیدگی به درخواست های ثبت برند طولانی تر شده است که به صورت میانگین زمان کلی ثبت یک برند و علامت تجاری از زمان ثبت اظهارنامه تا زمان صدور گواهی برند زمانی بین 4 تا 6 ماه زمان نیاز دارد.بیشترین زمان به خاطر استعلام و تایید نام ارسالی به اداره مالکیت معنوی می باشد که زمانی بین 1 تا 3 ماه بسته به نوع طبقه زمان بر خواهد بود و البته این در صورتی است که ما بقی موارد اظهارنامه ثبتی و مدارک پیوست به درستی تنظیم و ارسال شده باشد که در شرکت ثبت گویا با وجود تجربه 15 ساله در ثبت برند نیازی به نگرانی از این بابت وجود نخواهد داشت.
بعد از مرحله تایید نام زمان تقریبی تا صدور گواهی به ترتیب زیر خواهد بود:
• ۱۵ روز چاپ آگهی نوبت اول (آگهی تقاضا) در روزنامه رسمی
• ۳۰ روز مهلت قانونی رویت آگهی توسط مردم
• ۱۵ روز چاپ آگهی نوبت دوم (آگهی رسمی) در روزنامه رسمی
• ۱۵ روز برای همه فرایندهای اداری ثبت و صدور گواهی برند
بسته به اینکه شخص حقیقی قصد ثبت علامت تجاری را داشته باشد یا شخص حقوقی مدارک متفاوت خواهد بود.
مدارک لازم برای ثبت علامت تجاری (اشخاص حقیقی):
• مدارک شناسایی شامل کارت ملی و شناسنامه• مجوزکسب و کار متقاضی ثبت علامت تجاری که از جمله این مدارک میتوان به پروانه کسب، جواز کسب، پروانه بهرهبرداری و هر نوع مجوز لازم از واحدهای صنفی اشاره کرد؛
• در صورت استفاده از کلمات و حروف لاتین و همچنین انتخاب و قصد صادرات کالا داشتن کارت بازرگانی الزامی است.
• تصویر علامت تجاری همراه با توضیح علامت و توصیف آن
• اگر وکیل دادگستری برای ثبت علامت تجاری به وکالت از شخص حقیقی اقدام میکند، اصل وکالت نامه باید به مدارک ضمیمه شو.
ب) مدارک لازم برای ثبت علامت تجاری (اشخاص حقوقی) :
• آگهی تأسیس و روزنامه رسمی تاسیس شرکت• آخرین آگهی تغییرات هیئت مدیره شرکت و روزنامه رسمی
• مدارک شناسایی مدیر عامل و حق امضا داران شرکت شامل کارت ملی و شناسنامه
• مجوزکسب و کار متقاضی ثبت علامت تجاری که از جمله این مدارک میتوان به پروانه کسب، جواز کسب، پروانه بهرهبرداری و هر نوع مجوز لازم از واحدهای صنفی اشاره کرد؛
• در صورت استفاده از کلمات و حروف لاتین و همچنین انتخاب و قصد صادرات کالا داشتن کارت بازرگانی الزامی است.
• تصویر علامت تجاری همراه با توضیح علامت و توصیف آن
• اگر وکیل دادگستری برای ثبت علامت تجاری به وکالت از شخص حقوقی اقدام میکند، اصل وکالت نامه باید به مدارک ضمیمه شود.