logo_header1
086-33662620

دسترسی سریع

گواهینامه ایزو

گواهینامه ایزو چیست؟

استانداردهای مدیریت ایزو مجموعه ای از چارچوب هایی هستند که به شما کمک می کنند به طور موثر کسب و کارتان را مدیریت کنید. دریافت گواهینامه ایزو از شخص ثالث، گواه این است که کسب و کار شما با استانداردهای ایزو، مطابقت دارد؛ گواهینامه ایزو به کسب و کارتان اعتبار سازمانی می بخشد.

ISOایزو


سازمان بین‌المللی استانداردسازی که معمولاً به نام ایزو شناخته می‌شود، مؤسسه بین‌المللی تعیین استاندارد متشکل از نمایندگان موسسات استانداردسازی ملی است. این سازمان غیردولتی در سطح وسیع به وضع استانداردهای کلی و جزئی برای هماهنگ‌کردن استانداردهای متفاوت جهانی می‌پردازد.


استانداردهای ایزو چیست ؟


گواهی‌نامه‌های ایزو تمام زمینه‌ها را در بر می‌گیرند به همین دلیل با تعداد و تنوع بسیار بالا به واحدهای مرتبط که تمام ضوابط را رعایت کرده باشند اعطا می‌شوند، اما در حالت کلی استانداردهای مهم ایزو عبارتند از:
ایزو 9001 (مدیریت کیفیت)
این گواهی استاندارد به یک محصول مشخص داده نمی‌شود بلکه به کل واحد تولیدی یا خدماتی اعطا می‌شود و مراحل تولید کالا یا مراحل ارائه خدمات را مورد ارزیابی و سنجش قرار می‌دهد.

ایزو 14001 (حفظ محیط زیست)
این استاندارد به سازمان‌هایی داده می‌شود که تمام مواد، مراحل، محصول نهایی تولیدی و به طور کلی تمام فعالیت آنها در جهت حفظ محیط زیست باشد.

ایزو 22000 (سلامت مواد غذایی)
بر طبق این استاندارد و گواهینامه، سازمان تولید مواد غذایی موظف به تولید مواد سالم و ایمن است، این گواهینامه باعث می‌شود افراد به هنگام خرید ماده غذایی مذکور از ایمن و سالم بودن آن اطمینان حاصل کنند.

بهداشت و ایمنی کارکنان))OHSAS 1800ایزو
بر طبق این گواهی واحد مذکور و مدیران آن موظف هستند ایمنی و بهداشت کارکنان را تامین کنند و محیطی سالم و ایمن از هر نظر برای فعالیت تمام پرسنل خود فراهم کنند.

ایزو 50001 (سیستم مدیریت انرژی)
استانداردهای ایزو 50001 تمام الزامات بهبود سیستم انرژی را در بر می¬گیرند و هدف از آنها توانمند سازی گروه های تولیدی و خدماتی در جهت استفاده بهینه از انرژی است.
و بسیاری گواهی دیگر که هر یک از آنها به حیطه ای خاص مربوط می‌شود، به هنگام مشورت با کارشناسان مودی اینترنشنال ایران می‌توانید از ایشان جویا شوید که کدام گواهینامه و کدام استانداردها واحد و فعالیت شما را شامل می‌شود.

ایزو9001:2015(سیستم مدیریت کیفیت)
نحوه مدیریت بر سازمان برای تامین نیازمندیها و انتظارات مشتری را در بر میگیرد و مستقل از اندازه سازمان و نوع محصول یا خدمت برای کلیه بنگاهها و موسسات اقتصادی کاربرد دارد.
(سیستم مدیریت زیست محیطی) 14001:2015ایزو
به مجموعه معیارها و روشهایی که برای کنترل و بهبود عملکرد زیست محیطی سازمان ایجاد و اجرا میشود .سیستم مدیریت زیست محیطی سازمان اطلاق میشود استانداردی که به سازمان شما کمک میکند تا خطرات آن را بعنوان قسمتی از کار روتین تجاری خود مشخص، اولویت بندی و مدیریت کنید، این استاندارد بیشتر بر اساس استاندارد کیفی ایزو ۹۰۰۱ می باشد ولی اثرات زیست محیطی را در نظر میگیرد.

(سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی) OHSAS 18001:2007
شرایط و عواملی که بر روی سلامتی و آسایش کارکنان ، کارگران موقت، کارکنان پیمانکار، بازدیدکنندگان و هر فرد دیگری در محیط کار تاثیر بگذارد را به عنوان ایمنی و بهداشت شغلی میشناسیم.

ایزو 10004:2018 (استاندارد جهانی سنجش رضایتمندی مشتری)
جهت بهره مندی مجموعه ها صرف نظر از حوزه فعالیت وسعت و نوع محصول آنها میباشد و اغلب قواعد آن جهت افزایش رضایت مشتری از مجموعه میباشد.
(استاندارد جهانی رسیدگی به شکایات مشتری) 10002: 2018ایزو
هدف اصلی این استاندارد اثربخش نمودن فرایند رسیدگی به شکایات مشتریان و نحوه برخورد سیستماتیک با شکایات در سازمانها می باشد که در نهایت ارتقاء کیفیت عملکرد سازمان و جلب رضایت مشتریان را به دنبال خواهد داشت. و نهایتاً منجر به یکپارچه سازی سازمانها در نحوه تعامل با مشتریان و برخورد با شکایات آنها بر طبق یک الگوی جهانی خواهد شد.
(سیستم مدیریت کیفیت در صنایع خودرو سازی) 16949:2009ایزو
هدف از این استاندارد گسترش مدیریت کیفیت میباشد که بهبود مستمر را فراهم آورده و بر جلوگیری از ضرر و کاهش زبان در زنجیره تامین اتومبیل تاکید کرد.
نشان حلال(نشان غذای حلال)
حلال به غذاهایی گفته میشود که در دین اسلام مصرف آنها محتر است. حلال همچنین عنوان مجموعه ای از نام نشانهای تجاری برند است که بر محصولات غذایی درج میشود. این نام برگرفته از معنی غنای حلال است که در دین اسلام آمده است و اولین بار محصولات غذایی حلال در کشور مالزی بوجود آمده است.


((سیستم مدیریت کیفیت در صنایع نفت ،گاز وپتروشیمی ISO/TS 29001:2010
این استاندارد برای همه سازمان هایی است که در زنجیره تامین صنعت وگاز فعالیت می کنند.گواهی ایزو TS29001استاندارد سازی وپیشرفت رادر این بخش تضمین میکند.


(استاندارد روش های خوب ساخت مواد خوراکی)GMP Standard
با تمرکز بر ساختارهای محیطی ونیز لوازم وتجهیزات مورد استفاده در فرآوری غذا،دارو،مواد افزودنی،راهکارهای عملی مناسبی را در ارتباط ویژه با نوع فرآوری وبه منظور رسیدن به یک زیر ساخت مناسب ارایه می دهد.
(جایزه ملی بهره وری)EFQM
یک جایزه ملی است که بر اساس مفاد نظامنامه ودستوالعمل های آن به برترین بنگاههای اقتصادی ایرانی حائز شرایط در بخش صنعت ومعدن اعطا می گردد.

(استاندارد مدیریت مطمئن سازی در صنعت نفت وگاز وپتروشیمی)20815:2008ایزو

 

(گواهینامه مواد غذایی در سطح بین المللی)GLOBAL GAP
گلوبال گپ که عموما به نام یورپ گپ هم شناخنپته میشود خود را به عنوان یک مرجع کلیدی برای عملیات کشاورزی خوب در بازار جهانی شناسانده است وبرای این منظور از شاسایی وترجمه نیازهای بازار ومشتری به تولیدات کشاورزی در کشورهای توسعه یافته استفاده کرده است.

 


(استاندارد سیستم مدیریت کیفیت در صنعت تجهیزات پزشکی) 13485:2003ایزو
این استاندارد بین المللی به تشریح الزامات سیستم مدیریت کیفیت می پردازد که میتواند توسط سازمانهایی که به طراحی توسعه، نصب ، تولید و ارائه خدمات ابزارهای پزشکی و با طراحی، توسعه و ارائه خدمات مرتبط اشتغال دارند مورد استفاده قرار گیرد.
(استاندارد سیستم مدیریت کیفیت آزمایشگاهای پزشگی)15189:2012ایزو
این استانداردبوسیله کمیته فنی TC212تهیه شده وجهت ارزیابی آزمایشگاه های کلینیکی وسیستم های تشخیص آزمایشگاهی به کار می رود.هدف از تدوین این استاندارد تعیین الزامات خاص برای کیفیت واحراز صلاحیت در آزمایشگاه های پزشگی می باشد.

(استندارد مدیریت ریسک در صنعت تجهیزات پزشگی)14971:2007ایزو
این استاندارد الزامات مورد نیاز برای مدیریت ریسک برقرار برای تعیین ایمنی یک دستگاه پزشگی شده توسط تولید کننده در طول چرخه عمر محصول است.


(استاندارد استریلیزه کردن دستگاه های پزشگی)17664:2004ایزو


(استاندارد سیستم فست فودها)SFBB
یک استاندارد ساده وفراگیر برای ایمنی وسلامت مواد غذایی است که در سال 2006 توسط آژانس استانداردهای غذایی انگلیس طراحی ودر سال 2010ترجمه وگرد آوری شده .این استاندارد ویژه فست فودها ،رستورانها،رستوران هتلها،کترینگ ها،کافی شاپ ها،قنادی ها،مراکز تهیه غذا ،تولید کنندگاه غذاهای آماده وتوزیع کنندگاه مواد غذایی می باشد.

 

 

(سیستم ایمنی بهداشت حرفه ای محیط زیست)HSE
نظام واحدی است که صنایع برای یکپارچه کردن ورسیدن به دید منطقی وفراگیر در زمینه ایمنی ،بهداشت ومحیط زیست به کار می گیرند.به عبارتی ساده تر روندی مدیریتی برای پوشش دادن نقاط ضعف ایمنی وبهداشتی یک مجموعه صنعتی خواهد بود.
(سیستم مدیریت یکپارچه)IMSایزو
سیستمی متشکل از سه استاندارد سیستم مدیریت کیفیت و سیستم مدیریت زیست محیطی وسیستم ایمنی وبهداشت شغلی می باشد.
(سیستم مدیریت امنیت اطلاعات) 27001:2013ایزو
امنیت اطلاعاتی حفظ محرمانگی، جامعیت دقت و در دسترس بودن اطلاعات میباشد سیستم مدیریت امنیت اطلاعات ریسک های بحرانی اطلاعات سازمان را کاهش میدهد و این استاندارد بر محرمانه بودن، یکپارچگی و در دسترس بودن اطلاعات سازمان تاکید دارد هدف از پیاده سازی این استاندارد تدوین استانداردهای پایه ای جهت کنترل های امنیتی مورد نیاز برای حفاظت از سیستمهای اطلاعاتی و ارتباطی می باشد. تمام سازمان هایی که اهمیت اطلاعات و محرمانه نگه داشتن آنها را میدانند و اطلاعات حساس و محرمانه آنها میبایست به هر طریقی محافظت شود.
(استاندارد جهانی مدیریت ریسک ) 31000:2009ایزو
این استاندارد با ارائه اصول و رهنمون های جامع در تحلیل و ارزیابی ریسک به سازمانها کمک می.کند فرقی نمیکند که در تجارتی عمومی یا خصوصی فعالیت کنید میتوانید از ایزو ۳۱۰۰۰ بهره ببرید زیرا مربوط به بیشتر فعالیتهای تجاری است که شامل ،طراحی فعالیتهای مدیریتی و پروسههای ارتباطی است در حالیکه همه سازمان ها تا حدی ریسک را کنترل میکنند این ویژگیهای استاندارد بین المللی بمنظور گسترش تکنیک های بین المللی بوجود آمده و همواره ایمنی و امنیت را در محل کار تضمین می کند.

(استاندارد جهانی مسئولیت پذیری) 26000:2010ایزو
این استاندارد برای مسئولیت اجتماعی راهنمایی هایی ارائه می کند. این ایزو برای انواع سازمانها در هر دو بخش عمومی و خصوصی واقع در کشورهای توسعه یافته یا در حال توسعه قابل استفاده است. این ایزو به آنها کمک می کند به شبوه مسئولیت اجتماعی که جامعه بطور افزاینده خواهان آن است رفتار کنند.

 

10668:2010 (استاندارد جهانی ارزشگذاری برند)
این استاندارد با عنوان بهای نام تجاری – نیازمندی هابرای ارزش پولی نام تجاری به تشریح استوار و شفاف روشهای اجرایی و روش هایی برای اندازه گیری میزان ارزش یک نام تجاری میپردازد برندها شامل نامها ،اصطلاحات، نشانه ها، نمادها،آرم ها وغیره هستند که محصولات ،خدمات واشخاص حقیقی وحقوقی را می شناسانند.
نشان CE(مجوز صادرات محصول به خاورمیانه)این نشان جهت صادرات کلیه محصولات شما به کشورهای حوزه خاورمیانه می باشد.
ایزو22000:2018(سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی)
این استاندارد رویکردی سیستماتیک در اختیارتان قرار می دهد که کلیه جنبه های زنجیره غذا،از خرید مواد خام تا مصرف نهایی در رستوران ،تهیه غذا،تولید تجهیزات ،ماشین آلات ومواد شیمیاییوبخش خدمات نظیر کنترل آفات ،شستشو ،حمل ونقل وتدارکات را تحت پوشش قرار می دهد.


HACCP (سیستم تجزیه وتحلیل خطر وکنترل نقاط بحرانی)
کلیه خطرات ونقاط بحرانی رادر طول زنجیره تولید،عرضه ومصرف ونیز بیماریهای ناشی از مصرف تولیدات را بوسیله گروه HACCPکه از اطلاعات علمی ومدیریتی کافی برخوردار هستند مورد بررسی قرار میدهدوخطرات احتمالی را که در طول مراحل تولید سلامت مواد غذایی را تهدید میکنند ،تعیین وبه طور دقیق اندازه گیری می نماید.

مراحل اخذ گواهینامه ایزو

برای اخذ گواهینامه ایزو باید مراحلی طی شود اما نکته ای که وجود دارد این است که، در صورتی که شما قصد همکاری با شرکت گویا ثبت را داشته باشید بیشتر مراحل توسط کارشناسان این شرکت انجام می‌شود.
مراحل اخذ ایزو را به صورت زیر می توان خلاصه نمود:
1- تکمیل فرم پرسشنامه توسط سازمان متقاضی جهت بررسی وضعیت و ماهیت سازمان جهت برآورد هزینه مشاوره
2- ارسال نامه اعلام قیمت یا پیش فاکتور و عقد قرارداد با شرکت مشاور به منظور طی کردن فرایند اخذ گواهینامه ایزو
3- آشنایی مشاور با مدیران و برگزاری جلسه برای شناخت اهمیت و نحوه عملکرد استاندارد ایزو
4- طراحی الزامات و مستندات سیستم مدیریت کیفیت و تدوین راهکاری اجرایی برای مستقر کردن سیستم در نظر گرفته شده و تعیین مسئولیت کلیه اشخاص مسئول در سیستم به طور شفاف
5- آموزش کلی ایزو و سیستم مدیریت کیفیت به کلیه پرسنل سازمان و پیاده سازی سیستم و الزامات ایزو توسط کلیه واحدهای مربوطه سازمان به منظور رعایت استانداردها در جهت اخذ گواهینامه ایزو
6- پیش ممیزی برای بررسی میزان آمادگی سازمان
7- انتخاب مرجع صدور گواهینامه و عقد قرارداد
8- تعیین روز ممیزی با کمک مرجع صدور جهت اخذ گواهینامه ایزو
9- انجام ممیزی که در دو مرحله انجام می شود.

مدارک لازم برای اخذ گواهینامه ایزو


مدارک لازم برای اخذ گواهینامه موضوعی جدا از مراحل اخذ ایزو می باشند و شامل دو بخش
1- مدارک فنی و تخصصی
2- مدارک حقوقی و حاکمیتی می گردد
مدارک لازم برای اخذ ایزو ( مدارک فنی و تخصصی )
منظور تمامی مدارک شامل مستندات ، روش های اجرایی ، فرم ها و دستور العمل های لازم برای هر استاندارد ایزو است. این مدارک توسط مشاورین ذی صلاح برای هر شرکت و سازمان آماده می شود و صدور گواهینامه ایزو مستلزم وجود و ممیزی این مدارک است.

مدارک لازم برای اخذ ایزو ( مدارک حقوقی و حاکمیتی )
منظور مدارکی است که وجود شرکت ها را از لحاظ حقوقی ثابت کند. این مدارک شامل اسناد ثبتی برای سازمان ها و شرکت های حقوقی یا مدارک ثبتی صاحبین علامت های تجاری است. همچنین در صورتی که سازمان ملزم به اخذ مجوزهای حاکمیتی است سازمان باید با این مدارک را ارائه نماید.
به عنوان مثال اگر یک کلینیک زیبایی برای دریافت گواهینامه ایزو اقدام می نماید موظف است ضمن ارائه اسناد ثبتی حقوقی مجوزهای لازم از نهاد حاکمیتی ذی صلاح را نیز ارائه دهد.
واحدهای صنفی که به نام اشخاص حقیقی هستند می توانند صرفا با ارائه مجوز و پروانه از خدمات مشاوره و صدور گواهینامه ایزو بهره مند شوند.


مزایای ایزو


مهمترین مزیتی که گواهینامه ایزو برای شما و مجموعه‌تان دارد این است که پس از اخذ این گواهینامه نام مجموعه شما در رتبه بندی جهانی جای می‌گیرد و همین امر تلاش مضاعف شما در جهت بهبود کیفیت را به دنبال خواهد داشت.

-افزایش تقاضای خرید محصول و کالای شما و همچنین دریافت خدمات از شما
-امکان فروش کالا و محصول در بازار بین المللی
-تبدیل نام تجاری محصول شما به یک برند
-امکان شرکت در مناقصات بزرگ و بین المللی

 

مدت اعتبار


گواهینامه های ایزو به صورت ۳ ساله صادر می­شوند. سال دوم و سوم سازمان گواهی دهنده به منظور حصول اطمینان از ادامه رویه سازمان مطابق با استانداردها و سیستم طراحی شده ارزیابی مراقبتی انجام می دهد.

ایزو معتبر را از کجا دریافت کنیم؟
ایزو به صورت معتبر فقط صرفاً از مراجع صدوری قابل دریافت است که تحت اعتبار
IAFیا همان انجمن جهانی اعتباردهی وASCBیا سرویس اعتباردهی مرتجع صادر کننده باشند.