ثبت شرکت در اراک
شرکت چیست؟
تعريف شرکت در اصطلاح حقوقي اجتماع تعدادي از افراد است که فعاليت خاصي را اعم از تجاري ، فرهنگي و اجتماعي انجام مي دهند و بر مبناي آن شرکا سود حاصل از شرکت را بين خودشان تقسيم مي کنند. ثبت شرکت در اراک، به انجام روال قانوني ثبت در مرجع ثبت شرکت ها از سوي موسسين و تشکيل دهندگان شرکت گفته مي شود. تا زماني که موسسين حقيقي يا حقوقي از اين طريق يعني مراجعه به اداره ثبت شرکت يا سامانه ثبت شرکت ها و طي کردن روال قانوني، اقدام به ثبت شرکت نکرده باشند، نمي توانند به صورت قانوني فعاليت تجاري شرکت را شروع نمايند.در قانون ايران دو نوع شرکت تجاري و مدني وجود دارد که درزیر مختصر به آنها اشاره میکنیم:
شرکت تجاري
قانون تجارت تعريفي از شرکت تجاري ارائه نداده است ولي مي توان گفت شرکت تجاري اجتماع اشخاصي است که براي کسب سود فعاليت خاصي را انجام مي دهند و برطبق قوانين مندرج در قانون تجارت تشکيل شده اند ، سود و منفعت حاصله به نسبت مقرر در اساسنامه بين شرکا تقسيم مي گردد . لازم به ذکر است شرکت ها از زمان ثبت در سامانه ثبت شرکت داراي شخصيت حقوقي مستقل مي شوند و مي توان براي اطمينان بيشتر با روش هايي استعلام شرکت را گرفت تا فهميد يه ثبت رسيده يا خير يا اگر به ثبت رسيده هنوز معتبر هست يا خير.شرکت تجاري همراه اساس نامه يا شرکت نامه حتما بايد ثبت شود و داراي شخصيت حقوقي مستقل است ، اقامتگاه و تابعيت مجزا دارد ( که اين اقامتگاه و تابعيت شرکت تجاري تابع قانون تجارت مي باشد ) و براي اهداف بازرگاني و تجاري به وجود مي آيند و انحلال آن از اراده جمعي شرکا انجام مي شود ، ورشکستگي به تاجر و شرکت هاي تجاري تعلق دارد اين شرکت ها براي انجام امور مربوط به خود يک نماينده قانوني دارند .
شرکت مدني
در واقع شرکت مدني اين معنا مي باشد که چند مالک در يک شي واحد شريک هستند و امور را به صورت مشارکتي اداره مي کنند ، شرکت مدني فاقد شخصيت حقوقي مي باشد . موضوع شرکت مدني معاملات غير تجاري است و همواره در تقسيم سود و زيان به نسبت سهم شان شريک مي باشد . مثلا : عقد مضاربه ، عقد مساقات ، عقد مزارعه .اين نوع از شرکت ها نيازي به ثبت در مراجع ثبت شرکت ها نداشته و شخصيت حقوقي ندارند ، به بيان ديگر شرکت مدني نام و اقامتگاه قانوني ندارد . . انحلال شرکت مدني با تقاضاي افراد و تقسيم اموال هر يک از شرکا صورت مي گيرد و عنوان ورشکستگي درمورد شرکت مدني صادق نمي باشد بلکه با از دادن سرمايه و داشتن بدهي طلبکاران مشمول عسر و حرج مي شوند .
چرا باید شرکت ثبت کنیم؟
در پاسخ به اين سوال بايد گفت که اصلي ترين هدف ثبت شرکت (Company registration) آن است که قواي حاکمه کشور بتواند بر روي اين پديده حقوقي نظارت کافي را اعمال نمايد. شرکت ها نقش بسيار مهمي در اقتصاد کشور داشته و بعضا طرف معاملات اقتصادي قابل توجهي مي باشند، بنابراين عدم نظارت کافي بر آن ها مي تواند به آسيب هاي اقتصادي جبران ناپذيري همچون پولشويي و ساير اشکال مفاسد اقتصادي منتهي شود.1. طبق ماده 2 قانون ثبت شرکت ها ( مصوب 1310 )، ثبت شرکت هاي تجاري را الزامي دانسته و براي مديران شرکتي که به ثبت نرسيده، جزاي نقدي تعيين کرده است همچنين بيان نموده که «...در صورت تقاضاي مدعي العموم، حکم انحلال شرکت متخلف نيز صادر خواهد شد. »
2. بحث جلب اعتماد اشخاص ثالث نيز دليل ديگري است که لزوم ثبت شرکت را توجيه مي کند؛ با اين توضيح که، اشخاص ثالث تنها در صورتي حاضر به برقراري روابط مالي با يک شرکت و انجام معاملات با آن بوده که از وجود هويت قانوني آن شرکت مطمئن شوند که اثبات اين هويت قانوني جز با ثبت شرکت امکاان پذير نمي باشد.
3. دليل ديگري که ثبت شرکت را اجباري مي سازد، حضور و فعاليت شرکت در مراجع رسمي مانند دادگاه ها و ادارات دولتي و شرکت در معاملات اين مراجع مانند مزايده ها و مناقصه ها بوده که قطعا بدون ثبت شرکت امکان پذير نمي باشد.
4. ثبت شرکت براي استفاده از تسهيلات ارائه شده به شرکت ها مانند وام هاي بانکي و مزاياي در نظر گرفته شده از سوي دولت، ضروري بوده و بدون ثبت شرکت، امکان بهره مندي از اين مزايا و تسهيلات براي شرکت وجود نخواهد داشت.
5. زماني که شرکت با ثبت کردن داراي شخصيت حقوقي مستقل شد، تمامي فعاليت هاي آن به نام و حساب شرکت خواهد بود نه شريک خاصي از شرکت که اين به نفع تجار است، زيرا در صورتي که تاجري به صورت انفرادي اقدام به تجارت کند، تمامي اموالش، ضامن کار او خواهد بود و در صورت ورشکستگي، ضامن پرداخت تمامي بدهي ها مي باشد؛ اما در صورت تشکيل شرکت تجاري، شريک يا موسس شرکت تا حد محدودي نسبت به بدهي هاي شرکت مسئوليت خواهند داشت به جز شرکت تضامني که درصد مسئوليت شرکا به اندازه تمام بدهي هاي شرکت است.
6. اگر شرکتي قصد اخذ و اعطاي نمايندگي هاي داخلي و خارجي را داشته باشد، بدون ثبت شدن اين امر کاملا محال خواهد بود و به هيچ عنوان نمي تواند در فعاليت هايي که مربوط به واردات و صادرات در عرصه بين الملل است وارد شود. اين امر محدود به عرصه بين الملل نبوده و عدم ثبت شرکت ها، حتي فعاليت آن ها داخل کشور نيز غير ممکن نموده و خسارات بسيار زيادي را براي شرکا و سهام داران آن ها در پي خواهد داشت.
7. هنگامي که يک شرکت به ثبت مي رسد، دولت نيز امتيازات ويژه اي را مانند اخذ وام و تسهيلات از سيستم بانکي، معافيت هاي مالياتي، حضور در مزايده ها و مناقصات دولتي و مواردي از اين نوع را براي آن شرکت فراهم مي کند.
8. پس با توجه به اين مواد قانوني که لزوم ثبت شرکت هاي تجاري در آن ذکر شد، زماني که يکي از شرکت هاي تجاري موضوع ماده 20 قانون تجارت، مراحل مربوط به ثبت را طي نکند و به ثبت نرسد، اين شرکت رسميت نداشته و تمامي فعاليت ها و تاسيس آن غير قانوني خواهد بود، در نتيجه مراجع صلاحيت دار خواهند توانست از انجام فعاليت هاي آن جلوگيري کنند.
مزايا و معايب ثبت شرکت
ثبت شرکت همچون ساير پديده هاي حقوقي، داراي مزايا و معايب خاص خود مي باشد. امکان حضور در مزايده ها و مناقصه هاي دولتي، اخذ وام و تسهيلات از سيستم بانکي، دريافت کارت بازرگاني و ورود به عرصه تجارت خارجي از جمله مزاياي ثبت شرکت بوده؛ الزام به پرداخت ماليات و حقوق قانوني کارگران تحت استخدام شرکت را نيز مي توان از مهم ترين معايب ثبت شرکت به شمار آورد.* مزایای ثبت شرکت
1. به دنبال ثبت شرکت، اساس نامه شرکت نيز در مرجع ثبت شرکت ها به ثبت مي رسد. در اساسنامه ميزان سهام، سرمايه، نوع شرکت و غيره ذکر شده است، بنابراين، زماني که بين شريکان و اشخاص ثالث من جمله مشتريان شرکت هر گونه اختلافي در مورد هر يک از اين موارد پيش آيد، با مراجعه به اساس نامه ثبت شده مي توانند به راحتي اين مشکل را حل کنند .2. از ديگر مزاياي ثبت شرکت تجاري آن است که با ثبت شرکت، نمايندگان شرکت مي توانند در حراج ها، مزايده ها و مناقصهها شرکت نمايند. اين موضوع باعث مي شود تا يک مجموعه تجاري بتواند در معاملات پر سود شرکت داشته باشد.
3. با ثبت شرکت در واقع هويت يک شخصيت حقوقي شکل مي گيرد و همين موضوع موجب مي گردد تا در صورت فعاليت شرکت در عرصه هاي مختلف، اعتماد مردم جذب شود و مشتريان بسيار زيادي به سراغ آن شرکت بيايند.
4. بعد از ثبت شدن يک شرکت معمولا اطلاعات اصلي و اساسي شرکت، در اختيار اشخاص ثالث من جمله مشتريان شرکت قرار مي گيرد. اطلاعاتي همچون: نام شرکت، موضوع فعاليت، نشاني شرکت و غيره که موجب جلب اعتماد اشخاص ثالث نسبت به شرکت شده که اين امر، يکي از مهم ترين مزاياي ثبت شرکت مي باشد.
5. با ثبت شرکت، اين امکان براي شرکت و نماينده قانوني شرکت فراهم مي شود تا با اخذ کارت بازرگاني، در عرصه تجارت خارجي وارد شده و به امر صادرات و واردات بپردازد.
6. شرکت هايي که از لحاظ قانوني ثبت شده اند، مي توانند از تسهيلات بانکي و کمک هاي دولتي براي گسترش فعاليت هاي خود استفاده کنند.
*معايب ثبت شرکت
مسلما ثبت شرکت ممکن است معايبي را نيز به همراه داشته باشد و بايد حتما جوانب منفي موضوع را نيز مورد بررسي قرار دهيم تا ديد نسبتا جامع و کاملي نسبت به موضوع پيدا کنيم. در کنار هزينه ثبت شرکت، از جمله معايب ثبت شرکت مي توان به موارد زير اشاره کرد:1. پس از ثبت شرکت، نماينده قانوني شرکت مربوطه موظف مي گردد تا حداقل سالي يکبار به سراغ تکميل دفاتر مالياتي پلمپ رفته و آن را تحويل اداره ماليات دهد. 2. يکي ديگر از معايب ثبت شرکت آن است که ، مديران تمام شرکت ها بايد حقوق کارگران را بر اساس قانون کار بپردازند و اقدام به بيمه کردن آنها نيز بنمايند.
3. شرکت بايد اقامتگاه مشخصي براي انجام فعاليت ها و امور مهم خود داشته که فراهم کردن اين مورد، هزينه مضاعفي را به موسسين شرکت وارد نموده و بنابراين، از معايب ثبت شرکت به حساب مي آيد.
4. اشخاصي که قصد ثبت يک شرکت را دارند، ملزم به تامين سرمايه اوليه آن شرکت مطابق حداقل هاي مقرر در قانون بوده که اين امر با تحميل هزينه به آن ها مي تواند از معايب ثبت شرکت به شمار آيد. 5. پس از ثبت شرکت، طبق قوانين مالياتي، شرکت ثبت شده نيز موظف مي گردد تا هر سال در موعد مشخص به دولت ماليات بپردازد. معمولا نرخ ماليات هر سال با سال ديگر متفاوت بوده و افزايش قابل توجه نرخ ماليات هر سال نسبت به سال گذشته، يکي از مهم ترين معايب ثبت شرکت مي باشد.
شرايط ثبت شرکت
بر طبق ماده 20 قانون تجارت " شرکت هاي تجارتي بر هفت قسم است :1 - شرکت سهامي (خاص و عام) 2 - شرکت با مسئوليت محدود . 3 - شرکت تضامني . 4 - شرکت مختلط سهامي . 5 - شرکت مختلط غير سهامي 6 - شرکت نسبي . 7- شرکت تعاوني توليد و مصرف. لازم به ذکر است که در قانون تجارت با دو گروه کلي از شرکت ها مواجه هستيم: شرکت هاي سهامي که شامل سهامی خاص و سهامی عام و شرکت هاي غير سهامي که شامل شرکت با مسئوليت محدود، تضامني، نسبي، مختلط سهامي و غير سهامي مي باشد.
شرايط ثبت شرکت تضامني
براي تشکيل شرکت تضامني، حداقل تعداد افرادي که تحت عنوان شريک مي بايست حضور داشته باشند 2 نفر است، حداقلي براي ميزان سرمايه در هنگام تاسيس اين شرکت وجود ندارد، تعداد اعضاي هيات مديره يا مديران شرکت مي تواند يک نفر يا بيشتر باشد، مسئوليت شرکا و موسسين اين شرکت در برابر اشخاص ثالت، به ميزان کل بدهي شرکت بوده و از نوع تضامني مي باشد.شرايط ثبت شرکت سهامي خاص
براي ثبت شرکت سهامي خاص، مي بايست حداقل سه نفر شريک وجود داشته باشد که آن ها بايد با در دست داشتن کارت ملي و شناسنامه به بانک مراجعه و تقاضاي افتتاح حساب غير قابل برداشت براي ثبت شرکت نمايند. براي ثبت اين نوع از شرکت حداقل بايد مبلغ يک ميليون ريال به حساب بانکي شرکت واريز شود . بعد از انجام دادن اين مراحل، شرکا مي بايست فرم آماده اظهارنامه ثبت شرکت همچنين فرم صورتجلسه مجمع موسس و عادي و صورت جلسه هيات مديره از اداره ثبت شرکت ها دريافت کرده و بعد از تکميل اطلاعات خواسته شده آن را به امضا برسانند .شرايط ثبت شرکت سهامي عام
حداقل شرکا در شرکت سهامي عام 5نفر است،حداقل سرمايه پانصد هزار تومان است.حداقل تعداد اعضاي هيات مديره يا مديران 5نفر و مسئوليت شرکا به ميزان مبلغ اسمي سهام هر شريک مي باشد.سهم آورده موسسين نبايد از 20درصد سرمايه شرکت در هنگام ثبت کمتر باشد.35درصد از بيست درصد فوق، بايد بصورت نقدي توسط موسسين تهيه شده و در حساب بانکي اي با اسم" شرکت سهامي عام در شرف تاسيس"سپرده شود.رسيد سپرده نقدي در بانک يا اسناد مبني بر مالکيت اگر مقداري از سرمايه به صورت غير نقدي از جانب سهامداران تعهد شده باشد،که ميبايست اين رسيدها و اسناد به گواهي بانک مذکوررسيده وبه همراه اظهارنامه به مرجع ثبت شرکتها فرستاده شود.شرايط ثبت شرکت مختلط غير سهامي
در شرکت مختلط غير سهامي که از دو گروه شرکاي ضامن و با مسئوليت محدود تشکيل شده، حداقل تعداد شرکا 2 نفر است، براي حداقل سرمايه محدوديتي وجود ندارد، اعضاي هيات مديره يا مديران حداقل مي بايست يک نفر يا بيشتر باشند و مسئوليت شرکا ضامن، به اندازه کل بدهي هاي شرکت و شرکاي با مسئوليت محدود، به ميزان سهم الشرکه آن ها مي باشد.شرايط ثبت شرکت مختلط سهامي
در شرکت مختلط سهامي، که از دو گروه شرکاي سهام دار و ضامن تشکيل گرديده، حداقل تعداد سهام داران 3 نفر است (2 نفر سهام دار و يک نفر، شريک ضامن) و حداقلي براي سرمايه وجود ندارد. حداقل اعضاي هيات مديره يا مديران مي تواند يک نفر يا بيشتر باشد و مسئوليت شرکاي ضامن، به ميزان کل بدهي هاي شرکت و شرکا سهامي، به ميزان مبلغ اسمي سهام هر شريک مي باشد.شرايط ثبت شرکت تعاوني
حداقل تعداد شرکا در شرکت تعاوني 7 نفر است . حداقل تعداد اعضاي هيات مديره يا مديران شرکت 3 تا 7 نفر بوده وبراي سرمايه در اين شرکت، محدوديت حداقلي وجود دارد؛ با اين توضيح که با توجه به ماده 4 دستورالعمل تشکيل تعاونيها، اين حداقل براي شرکت تعاوني عام 10 ميليون تومان و براي شرکت تعاوني خاص، يک ميليون تومان بوده که حداقل يک سوم آن بايد به منظور ثبت شرکت، در هنگام ثبت شرکت نقدا به حساب شرکت واريز شود.شرايط ثبت شرکت با مسئوليت محدود
براي تشکيل شرکت با مسئوليت محدود، حداقل تعدادي که شرکا مي توانند به واسطه آن اقدام به تاسيس شرکت کنند، 2 نفر است و براي سرمايه شرکت، محدوديتي از نظر حداقلي نيست. همچنين حداقل تعداد اعضاي هيات مديره يا مديران شرکت با مسدوليت محدود مي تواند 1 نفر يا بيشتر باشد و مسئوليت شرکا به ميزان سهمي خواهد بود که در شرکت سرمايه گذاري کرده است .شرایط ثبت موسسه غیر تجاری
تشکیلات و موسسات غیر تجارتی، کلیه تشکیلات و موسساتی هستند که برای مقاصد غیر تجارتی از قبیل امور علمی یا ادبی یا امور خیریه و امثال آن تشکیل می شود اعم از آنکه موسسین و تشکیل دهندگان قصد انتفاع داشته یا نداشته باشند. ثبت موسسات غیر تجاری می تواند تحت عناوینی از قبیل انجمن، کانون یا بنگاه و امثال آن اختیار نمایند ولی اتخاذ عناوینی که اختصاص به تشکیلات دولتی و کشوری دارد از طرف موسسات مزبور ممکن نخواهد بود.تشکیلات مزبور طبق ماده 584 قانون تجارت از تاریخ ثبت، شخصیت حقوقی پیدا می کنند و می توانند عناوینی از قبیل انجمن، بنگاه، کانون و امثال آن را اتخاذ کنند. حداقل شرکاء نباید کمتر از دو نفر باشد و قید سرمایه به هر میزان مجاز است. درموسسات غیر تجاری که هدفشان غیرانتفاعی است می بایستی هنگام درخواست ثبت توسط اداره ثبت شرکت ها مراتب از اداره کل اطلاعات نیروی انتظامی استعلام شود و پس از وصول پاسخ مثبت،نسبت به ثبت اقدام خواهد کرد.در موسسات غیر تجاری که هدفشان جلب منافع مادی است موسسین باید نسبت به اخذ مجوز فعالیت اقدام کنند.هزينه ثبت شرکت
هزينه ثبت شرکت مانند خريدن يک کالاي خاص و مشخص از مغازه، قيمت واحد و ثابتي ندارد و بسته به نوع شرکت تجاري و ميزان سرمايه تاسيس آن، هزينه ثبت آن نيز متفاوت خواهد بود . حال که دانستيم ثبت شرکت، هزينه ثابت و مشخصي ندارد، به اين نکته هم مي بايست اشاره نماييم که بخش زيادي از هزينه هاي ثبت کردن شرکت مربوط مي شود به پرداخت مقدار مشخصي پول به اداره ها و همچنين درج آگهي در روزنامه رسمي کشور و الباقي هزينه ثبت شرکت، کارمزد موسسه اي است که شرکت در خواستي شما را ثبت کرده است .اگر خودتان مايل به ثبت شرکت به صورت اينترنتي در سامانه irsherekat.ssaa.ir باشيد، ديگر الزامي به پرداخت کارمزد به شرکت ها براي ثبت شرکتتان نخواهيد داشت، اما اين کار به اين معنا نخواهد بود که هيچ گونه هزينه اي براي ثبت شرکت به شما تعلق نمي گيرد، بلکه شما مي بايست هزينه پست، هزينه حق الثبت در اداره ثبت شرکت ها و هزينه دو نوبت درج آگهي در روزنامه رسمي و کثير الانتشار و همچنين حق التمبر را پرداخت کنيد .
پس از ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت يا به صورت اينترنتي در سامانه ثبت شرکت ها، دو هزينه ديگر که شامل هزينه چاپ آگهي تاسيس در روزنامه رسمي و هزينه چاپ آگهي در روزنامه کثيرالانتشار است نيز مي بايست توسط شرکا يا موسسين پرداخت شود . هزينه چاپ آگهي تاسيس شرکت در روزنامه رسمي به تعداد کلمات و خطوط اين آگهي بستگي دارد که به صورت ميانگين از 268/000 تومان شروع مي شود و با افزايش تعداد کلمات و حروف آگهي، اين مبلغ زياد تر خواهد شد .
هزينه چاپ آگهي تاسيس شرکت تجاري در روزنامه کثير الانتشار بستگي به اين دارد که نوع روزنامه اي که در آن تاسيس شرکت آگهي مي شود چيست. در اين مورد نيز هزينه چاپ آگهي تاسيس در روزنامه کثيرالانتشار، از 268/000 شروع شده و با افزايش تعداد کلمات و حروف زياد تر هم خواهد شد.
آخرين مرحله از مراحل ثبت شرکت پرداخت مالیات حق التمبرسرمايه شرکت است که هزينه آن به ميزان نیم درهزارم سرمايه شرکت در هنگام ثبت مي باشد . پس هر چقدر سرمايه زيادتري در هنگام ثبت براي شرکت تعيين شود، طبيعتا مبلغ حق التمبر آن نيز زياد تر خواهد بود.
نکته ديگري که در رابطه با هزينه ثبت شرکت بايد به آن توجه شود آن است که اگر ثبت شرکت به موسسات ثبت شرکت سپرده شده و توسط خود موسسين انجام نگيرد، هزينه وکيل ثبت شرکت را نيز بايد به ساير هزينه هاي ثبت شرکت افزود. در اين مورد، هزينه اي که براي ثبت انواع شرکت و موسسه از سوي موسسات ثبت شرکت دريافت مي شود، از 800 هزار تومان به بالا خواهد بود که شرکت ثبت گویا در جهت
مدت زمان ثبت شرکت
ثبت شرکت در اراک
اراک یکی از کلانشهرهای ایران و از بزرگترین شهرهای مرکز ایران و مرکز استان مرکزی و شهرستان اراک است. جمعیت اراک در آخرین سرشماری کشوری برابر با 591،756 نفر بوده که از این نظر قطب جمعیتی استان مرکزی و هجدهمین شهر پرجمعیت ایران بهحساب میآید.استان مرکزی چهرهای صنعتی دارد و با راهاندازی طرحهای صنعت نفت و پتروشیمی به یکی از بزرگترین مراکز صنایع استراتژیک کشور تبدیل شده است. از تولیدات عمده استان مرکزی میتوان به آلومینیوم، محصولات آلومینیومی، ریختهگری فلزات سنگین، تجهیزات صنایع نفت و گاز، تجهیزات نیروگاهی و صنعتی، ماشینآلات کشاورزی و عمرانی، خودروهای ریلی، محصولات پتروشیمی و پالایشگاهی، رنگهای صنعتی، منسوجات، شیشه و جام، بلور، انواع لاستیک خودرو، سیم و کابل، شویندهها، دوده صنعتی، الیاف مصنوعی، انواع سنگ ساختمانی، لوازم خانگی و کاشی، لوله و پروفیل فولادی و پی وی سی و … اشاره کرد. کانون اصلی صنعت استان مرکزی به ترتیب درشهرهای اراک، ساوه، دلیجان و محلات است.
شهر اراک از لحاظ گوناگونی محصولات صنعتی،رتبه نخست و از لحاظ وجود صنایع مادر، دومین و بهطور کلی یکی از چهار قطب صنعتی کشور محسوب میشود. شهر اراک به واسطه وجود صنایع مادر، تولید ۸۰٪ تجهیزات انرژی کشور، وجود بزرگترین کارخانه تولیدکننده آلومینیوم کشور، بزرگترین ماشینسازی کشور، بزرگترین واگنسازی و لوکوموتیوسازی خاورمیانه، بزرگترین کمباینسازی خاورمیانه، بزرگترین تولیدکننده ماشینآلات سنگین در خاورمیانه، بزرگترین تولیدکننده جرثقیل در خاورمیانه و بزرگترین شرکت املاح معدنی کشور، بهعنوان «پایتخت صنعتی ایران» شناخته شدهاست و به همین دلیل یکی از آلودهترین شهرهای ایران است.
اهمیت به ثبت رسانیدن شرکت در اراک برای موسسین و فعالان اقتصادی دارای اهمیت و جایگاه ویژه ای می باشد.زیرا اشخاص از شخصیت حقیقی به شخصیت های حقوقی تبدیل می شوند و امروزه شرکت هایی که دربردارنده اعتبار حقوقی هستند از ارزش و جایگاه خاص و ویژه ای برخوردار می شوند.
شهرک های صنعتی در اراک
تعداد شهرکهای صنعتی در استان مرکزی به ۳۵ شهرک و ناحیه صنعتی میرسد که از نظر میزان زمین واگذاری شده در کشور رتبه اول را دارد که از این تعداد، 5 شهرک صنعتی شماره یک، شهرک صنعتی قطب، شهرک صنعتی حاجی آباد ،شهرک صنعتی خیرآباد و شهرک صنعتی ایبک آباد در اراک مستقر بوده و مابقی در شهرستان های این استان می باشند. نخستین منطقه ویژه اقتصادی استان مرکزی با ارتقاء شهرک صنعتی کاوهدر شهرستان ساوه به منطقه ویژه اقتصادی کاوه ایجاد گردید. هدف ایجاد این منطقه ویژه گسترش صادرات غیرنفتی از استان اعلام شده است. موقعیت ویژه ترانزیتی، زمینی، ریلی و هوایی، نزدیکی به پایتخت، همجواری با فرودگاه بینالمللی امام خمینی، وسعت سرزمینی مناسب، وجود زیر ساختهای مطلوب و استاندارد برای توسعه آتی منطقه، افزایش منابع آبی مورد نیاز، وجود شبکه آبرسانی و شبکه جمعآوری فاضلاب شهری، وجود شبکه گاز شهری، مخابرات، تصفیه خانه صنعتی، فضای سبز مناسب با استاندارد زیستمحیطی از جمله ویژگیهای این منطقه است.انواع ثبت شرکت در اراک
شرکت با مسئولیت محدود در اراک
" شرکت با مسئولیت محدود " شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجاری تشکیل شده و هر یک از شرکاء بدون اینکه سرمایه به سهام یا قطعات سهام تقسیم شده باشد فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات شرکت است.تعریف فوق مبین این واقعیت است که شرکت بامسئولیت محدود از آنجا که مسئولیت شرکاء را محدود به سرمایه یا آورده آن ها می داند شبیه شرکت سهامی است و با توجه به اینکه شرکاء به نسبت سهم الشرکه ( مالکیت درصدی از سرمایه شرکت ) در مقابل قروض و تعهدات شرکت مسئولیت دارند شبیه شرکت تضامنی یا شرکت نسبی است.
شرایط ثبت شرکت با مسئولیت محدود در اراک
1. شرکت با مسئولیت محدود اغلب برای موضوعات بازرگانی نظیر آرایشی بهداشتی، آشامیدنی، مواد غذایی، خرید، فروش، صادرات ، واردات و به طور کلی کلیه موضوعاتی که نیاز به شرکت در مناقصات و مزایدات دولتی و خصوصی ندارند مناسب تر می باشد. از ویژگی های شرکت با مسئولیت محدود ، داشتن هیئت مدیره ( تصمیم گیرنده ) خارج از شرکاء می باشد که برای سرمایه گذاری افراد دیگر قابل استفاده می باشد.2. برای ثبت شرکت بامسئولیت محدود در اراک نیاز به واریز سرمایه در حساب بانکی و یا بازکردن حساب بانکی در هنگام تاسیس نمی باشد.
3. حداقل سرمایه جهت ثبت شرکت 100.000 تومان می باشد.
4. تعداد افراد تشکیل دهنده شرکت با مسئولیت محدود در اراک حداقل دو نفر است. اگر این دو نفر دارای رابطه فامیلی باشند مشکلی نیست. 5. ادرس دفتر مرکزی شرکت باید حتما در شهر اراک باشد تا بتوان شرکت با مسئولیت محدود در اراک به ثبت رساند.
شرکت سهامی خاص در اراک
شرکت سهامی خاص، شرکتی است که بین حداقل سه نفر یا بیشتر تشکیل شده که سرمایه آن توسط موسسین آن تامین می شود. شرکت سهامی خاص همچنین دارای ارگان سه گانه است که عبارتند از : 1- رکن تصمیم گیرنده ( مجمع عمومی )2- رکن اداره کننده ( هیات مدیره )
3- رکن کنترل کننده ( بازرسان )
شرایط ثبت شرکت سهامی خاص در اراک
1. در ابتدای تاسیس شرکت و بعد از تایید نام شرکت توسط اداره ثبت شرکتهای اراک باید سی و پنج درصد تا صد در صد از سرمایه اولیه شرکت توسط اعضاء در حساب مخصوصی به نام شرکت در یکی از بانک های شهر اراک واریز شود.2. سرمایه شرکت سهامی خاص به هنگام تاسیس نباید از 000/000/1 ریال کمتر باشد. ولی در مورد افزایش یا حداکثر آن محدودیتی وجود ندارد.
3. در نام شرکت باید کلمه " سهامی خاص " حتما قبل از ذکر نام شرکت و یا بعد از آن بلافاصله اضافه شود.
4. موضوع شرکت سهامی خاص با توجه به نوع فعالیتی است که شرکت برای آن منظور تشکیل شده و میتواند هم موضوع تجاری و هم غیر تجاری باشد.
5. ثبت شرکت سهامی خاص در اراک حداقل با 5 نفر تشکیل می گردد که سه نفر سهامدارو عضو هیئت مدیره و دو نفر بازرس شرکت هستند که تعداد اعضا و سهامداران قابل افزایش است.اعضا هیئت مدیره و بازرسین نباید با هم نسبت فامیلی درجه یک داشته باشند.
مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت در اراک
1- کپی مدارک شناسایی شامل شناسنامه و کارت ملی اعضای هیئت مدیره و شرکا ( هیئت مدیره، سهامداران و بازرسین برای شرکت های سهامی خاص )2- مشخص کردن میزان سرمایه اولیه شرکت
3- مشخص کردن میزان درصد سهم هر یک از اعضا و سهامداران
4- تعیین سمت هیئت مدیره نفرات تشکیل دهنده شرکت
5- گواهی عدم سوء پیشینه اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل و بازرسین در صورت داشتن مشکل قضائی در دادگستری
6- کپی مجوز یا مدرک تحصیلی با توجه به موضوع فعالیت شرکت در صورت نیاز
7- ارائه گواهی بانک خطاب به اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری اراک مبنی بر واریز حداقل 35% سرمایه اولیه شرکت در حساب افتتاح شده به نام شرکت با قید عبارت شرکت در شرف تاسیس ( فقط برای شرکت های سهامی خاص واریز حداقل 35% و ارائه گواهی باید انجام شود ).
8- مشخص کردن مکان دفتر مرکزی شرکت
9- ارائه پنج اسم پیشنهادی حداقل سه سیلابی برای انتخاب نام شرکت
زمان ثبت شرکت در اراک
حداقل زمان ثبت شرکت بعد از تکمیل و تحویل مدارک به شرکت گویا ثبت به مدت 7 روز کاری می باشد . در صورت رد شدن اسامی انتخابی شرکت یا نیاز به دریافت گواهی عدم سوء پیشینه و همچنین ارائه گواهی بانکی بابت افتتاح حساب در شرکت های سهامی خاص این مدت زمان بیشتر خواهد بود و زمان دریافت روزنامه رسمی شرکت هم نیز حداقل هفت روز کاری بعد از ثبت شرکت نیاز به زمان می باشد.هزینه ثبت شرکت دراراک
هزينه ثبت شرکت مانند خريدن يک کالاي خاص و مشخص از مغازه، قيمت واحد و ثابتي ندارد و بسته به نوع شرکت تجاري و ميزان سرمايه تاسيس آن، هزينه ثبت آن نيز متفاوت خواهد بود . حال که دانستيم ثبت شرکت، هزينه ثابت و مشخصي ندارد، به اين نکته هم مي بايست اشاره نماييم که بخش زيادي از هزينه هاي ثبت کردن شرکت مربوط مي شود به پرداخت مقدار مشخصي پول به اداره ها و همچنين درج آگهي در روزنامه رسمي کشور و الباقي هزينه ثبت شرکت، کارمزد موسسه اي است که شرکت در خواستي شما را ثبت کرده است .اگر خودتان مايل به ثبت شرکت به صورت اينترنتي در سامانه irsherekat.ssaa.ir باشيد، ديگر الزامي به پرداخت کارمزد به شرکت ها براي ثبت شرکتتان نخواهيد داشت، اما اين کار به اين معنا نخواهد بود که هيچ گونه هزينه اي براي ثبت شرکت به شما تعلق نمي گيرد، بلکه شما مي بايست هزينه پست، هزينه حق الثبت در اداره ثبت شرکت ها و هزينه درج آگهي در روزنامه رسمي و همچنين حق التمبر را پرداخت کنيد .
هزينه چاپ آگهي تاسيس شرکت در روزنامه رسمي به تعداد کلمات و خطوط اين آگهي بستگي دارد که به صورت ميانگين از 386،000 تومان شروع مي شود و با افزايش تعداد کلمات و حروف آگهي، اين مبلغ زياد تر خواهد شد .
مراحل ثبت شرکت در اراک
1- ثبت نام در سامانه پذیرش تاسیس ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری و اخذ شماره پیگیری پرونده از سامانه2- پیگیری وضعیت کارشناسی پرونده با کد پیگیری پذیرش تاسیس از سامانه ثبت شرکت ها تا زمان دریافت ابلاغیه تایید نام شرکت
3- مراجعه سهامداران به بانک و واریز 35% سرمایه اعلامی به حساب افتتاح شده به نام شرکت و اخذ گواهی بانک خطاب به اداره ثبت شرکت ها مبنی بر پرداخت 35% سرمایه اولیه ( مختص شرکت های سهامی خاص )
4- پرینت اوراق رسمی شرکت شامل اساسنامه، تقاضانامه، شرکتنامه و متن صورتجلسه از سامانه و امضای کلیه صفحات آن توسط کلیه افراد شرکت ( شرکا و هیئت مدیره ) و برای شرکت های سهامی خاص شامل اساسنامه، اظهارنامه و متن صورتجلسه از سامانه و امضای کلیه صفحات آن توسط کلیه افراد شرکت ( سهامداران و هیئت مدیره )
5- پست کلیه مدارک به اداره ثبت شرکت های اراک
6- پیگیری وضعیت کارشناسی پرونده تا زمان اخذ ابلاغیه صدور آگهی تاسیس در سامانه ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری
7- مراجعه به اداره ثبت شرکت های اراک و دفترنویسی توسط یکی از سهامداران یا اعضای هیئت مدیره و اخذ آگهی تاسیس و مدارک ثبتی شرکت
8- پرداخت هزینه روزنامه رسمی شرکت در سامانه روزنامه رسمی کشور
مراحل ثبت شرکت در استان مرکزی
تمامی مراحل ثبت شرکت در شهرستان های استان مرکزی مانند ساوه، خمین، شازند، محلات، تفرش و .... هم مانند مراحل ثبت شرکت در اراک می باشد با یک تفاوت که در مرحله اخر و دریافت مدارک ثبتی از اداره ثبت شرکتها باید شخص مراجعه کننده به اداره ثبت شرکت های شهرستان مورد نظر که دفتر مرکزی در انجا معرفی شده مراجعه نماید.آدرس اداره ثبت شرکت های اراک
استان مرکزی، اراک، بلوار 15 خرداد، جنب دادگستری، اداره ثبت اسناد و املاک اراکنکات قابل توجه ثبت شرکت در اراک
• بعد از ثبت شرکت باید با مراجعه به اداره امور مالیاتی اراک نسبت به پرداخت مالیات نیم در هزار سرمایه اولیه شرکت اقدام نمود.که از تاریخ ثبت شرکت به مدت دوماه فرصت انجام این کار و پرداخت هزینه وجود دارد و بعد از این مدت زمان مشمول جریمه 2 برابری خواهد شد.• مالیات کلیه شعب از طریق حوزه مالیاتی محلی که دفتر مرکزی در آن واقع شده است بررسی می شود.
• با ثبت شرکت در یک شهر در شهر دیگری هم می توان فعالیت داشت.
• در هر شهر نمی توان بیش از یک شعبه به ثبت رسانید. شهری که دفتر مرکزی در آن واقع شده است اصلاَ امکان تاسیس شعبه وجود ندارد.
• بعد از ثبت شرکت باید حتما نسبت به انجام و دریافت دفاتر کل و روزنامه شرکت اقدام نمود.